Skodborg KFUM Spejder

Familiespejd

Hvem er tilbuddet rettet mod

Skodborg Gruppe har nu et tilbud for at hele familien kan deltage i spejderlivet sammen.

FamilieSpejd er en enhed bestående af familier (børn og voksne) i gruppen. Målgruppen vil være familier bestående af voksne med børn mellem 3 – 6 år, inden børnene har startet skolegang.

Tilbuddet gælder for alle familier der gerne vil tilbringe til ”kvalitetstid” sammen med deres børn på en sjov og anderledes mere aktiv måde.

boern-synger-og-har-det-sjovt

Hvad er FamilieSpejd

KFUM-Spejderne vedtog i juni 2010 at vi som korps i fremtiden også bør kunne tilbyde en mulighed for helt unge piger og drenge (3-6 år) at kunne opleve spejderlivet, sammen med forældrene og eventuelle ældre søskende.

FamilieSpejd er enheden hvor man leger og lærer om naturen, førstehjælp, trafik mv. på en hyggelig og mindre formeld måde – et nyt og unikt koncept, hvor forældre og deres børn i fællesskab laver nogle aktiviteter der gør alle klogere på naturen og verden omkring os. Aktiviteterne er det som mange forældre har tænkt på at lave med børnene, men muligvis ikke har fundet tid eller lejlighed til at gennemføre, eller haft de rette rammer hertil.

I FamilieSpejd enheden er det ikke spejderlederne der står for at underholde børnene. Det er opgaven at hele familien er sammen om at lave aktiviteterne. Målet er derfor heller ikke at lave en hel masse vilde aktiviteter, men at lave det sammen i et tempo hvor alle kan være med.

Vi vil både afholde FamileSpejd møder i vores spejderhytte og Skodborg Gruppe stiller program, rammer, materialer og 1-2 ledere til rådighed, men ellers er der i meget høj grad forældrene der skal udgøre det som ”ledere”.

Bedst af alt kan det sammenlignes med en hyggelig familiesammenkomst.foraeldre-ved-baal

 

Møder

FamilieSpejd-møderne vil blive afholdt søndag én gang i måneden, med mødetid på normale møder fra kl. 9:30-11:30 (to timer.)

Der er ingen FamilieSpejd møder i skoleferier.

Se mere under “FamilieSpejd Program”

 

Ledere: Tanja og Anita